Ontstaan

Begin jaren 60 is het bedrijf gestart door Cees en Tonny Loos. Het was een gemengd bedrijf met varkens en tuinbouw in de vollegrond. Ook aardbeien in de vollegrond werden door hen geteeld. Vanwege Arno’s passie voor aardbeien onder glas zijn zij in 1992 volledig omgeschakeld. Arno ging een maatschap aan met zijn ouders en er werd een kas van 8755 m² gebouwd voor de aardbeienteelt. Al snel gingen ze heel milieubewust telen en kregen ze naamsbekendheid vanwege de uitstekende kwaliteit en smaak van de aardbeien. Ook hygiëne en voedselveiligheid stonden destijds al hoog in het vaandel!

Samen met Sandra heeft Arno in 2001 het glastuinbouwbedrijf van zijn ouders overgenomen. In 2005 is het glastuinbouwbedrijf uitgebreid met een Groen Label kas van 9120 m².

Wij vonden het altijd jammer dat er in januari en februari geen Hollandse aardbeien verkrijgbaar waren. Innovatief als wij zijn, is hier een oplossing voor gevonden, de nieuwe kas werd voorzien van assimilatiebelichting. Nu oogsten we inderdaad ook in deze maanden heerlijke Hollandse winteraardbeien. Het bedrijf is in 2007 verder uitgebreid naar totaal 3 hectare glas. Ook deze Groen Label kas is voorzien van assimilatiebelichting. In 2011 is er een andere teelt bijgekomen, namelijk duurzaam verwarmde Brabantse Wal asperges. In maart en april 2012 is er voor het eerst van de verwarmde aspergebedden geoogst. In 2016 is er een 2e locatie aangekocht in Lepelstraat aan de Zoekweg 74. Ook deze kas is voorzien van de allernieuwste technologieën en assimilatiebelichting.

Al sinds het ontstaan van het bedrijf onderscheiden wij ons door de uitstekende kwaliteit en smaak van onze producten. Efficiënt bedrijfsvoeren en een goede communicatie tussen Arno en Sandra, onze bedrijfsleider Camiel en alle medewerkers heeft er voor gezorgd dat Kwekerij Loos een solide bedrijf is. Wij zijn trots op onze aardbeien, asperges en natuurlijk onze medewerkers! Kwekerij Loos was genomineerd voor de Tuinbouwondernemersprijs en behoorde tot de top 4 van de Top van de Tuinbouw.

De kernwoorden voor Kwekerij Loos anno 2022 zijn: Kwaliteit, Gezond, Duurzaamheid en Innovatief.

Het team

Positiviteit en een hecht en gemotiveerd team medewerkers zorgen voor een goede sfeer binnen het bedrijf. Ook dit werkt positief door op de aardbeien en asperges. Met positieve aandacht geteeld en met zorg geoogst, dat proef je en dat zie je.

Ons team bestaat in het laagseizoen uit 40 en in het hoogseizoen uit 60 medewerkers. De huisvesting voor de medewerkers is van hoge kwaliteit. In 2021 is een volledig nieuw luxe huisvestingscomplex gebouwd met daarin 10 appartementen. Alle appartementen hebben een eigen badkamer en keuken. Tevens is er zowel in Moerstraten als in Lepelstraat huisvesting in een ruime vrijstaande woning naast de kas. Het geeft hen een luxe, comfortabele en veilige huisvesting.

Als één van de eerste bedrijven is Kwekerij Loos voor alle huisvesting gecertificeerd voor het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. Dit geeft aan dat de huisvesting van hoge kwaliteit is.

Contactgegevens

Kwekerij Loos
Arno en Sandra Loos
Luienhoekweg 1
4727 SG Moerstraten